טיפול בחתולים

 

טיפול בחתולים – חיסונים
חיסון מרובעת

– חיסון נגד ארבע מחלות:
פאנלוקופניה (פרוו חתולים) – מחלה ויראלית הגורמת לבעיות מעיים חמורות ועלולה להביא למוות.
קליצי ורינוטרכאיטיס (הרפס) – שני וירוסים שכיחים הגורמים לשפעת ולכיבים בחלל הפה.
כלמידיה – בקטריה הגורמת לדלקות עיניים חמורות ולעתים אף לדלקת ריאות, בעיות במערכת העיכול ומערכת הרבייה.
חיסון ראשון יש לתת בגיל 8 שבועות וחיסון נוסף לאחר שבועיים. חתולים מעל גיל שנה יש לחסן אחת לשנה.

חיסון כלבת:

מומלץ לחתולים הנוהגים לצאת מהבית לחצר או לרחוב. החיסון ניתן לחתולים מעל גיל שלושה חודשים אחת לשנה.

פרעושים ותולעים

פרעושים אינם רק בעיה אסתטית מטרידה. חשוב לזכור שבנוסף לסכנה בהיותם מוצצי דם, הם מעבירים מחלות רבות ומסוכנות לחתולכם אשר חלקן אף מדבקות לבני אדם. טיפול קבוע בכל חיות הבית וטיפול בחצר היא הדרך היחידה להיפטר מהם לחלוטין.

טיפול מונע לפרעושים:

שימוש באמפולות או בתכשירי ריסוס המיועדים לחתולים פעם בחודש. יש לטפטף את תוכן האמפולה על העור בעורף החתול או בין השכמות (מקום אשר הוא אינו יכול ללקק). החומר נספג דרך העור לדם ומקנה הגנה מפני פרעושים למשך חודש. חשוב לשים לב לגיל ולמשקל החתול בכדי למנוע הרעלה.

טיפול נגד תולעי מעיים:

ניתן בכדור או בזריקה לחתולים בגיל 6 שבועות. לאחר מכן יש לטפל כל חצי שנה או בעת הצורך כאשר מופיעות תולעים.

מזון

לתזונת החתול השפעה ישירה על בריאותו, ולכן מומלץ לקנות מזון איכותי שיכול לחסוך מחתולכם בעיות בריאותיות שונות ומכם הוצאות כספיות על טיפולים עתידיים. מזון יבש לחתולים מכיל את כל המרכיבים להם הם זקוקים, ולכן לא מומלץ לתת להם מזון מהמטבח.

מאכלים אסורים בהחלט לחתולים: חלב ומוצריו השונים (גורמים לשלשולים), עצמות מכל סוג שהוא (יכולים לגרום לקריעת או חסימת המעיים ומוות), מאכלים מתובלים (גורמים לבעיות עיכול).
יש להתאים את המזון לגיל החתול ולגודלו על פי הכתוב על האריזה, ולא להסתמך על המלצת המוכר בחנות החיות, שכן הוא אינו וטרינר. חברות מומלצות המייצרות מזון לחתולים: סיאנס דיאט, רויאל קנין, פרו פלן, נוטרו צ'ויס.
עד גיל שנה מומלץ לתת לגור מזון יבש לגורי חתולים. חתולים מעל גיל שנה יש להאכיל במזון יבש לחתולים בוגרים.

צרכים

החתול הוא בעל חיים נקי ומטבעו עושה את צרכיו בארגז צרכים, אותו לא מומלץ למקם בסמוך לכלי השתייה והאוכל. יש לקנות חול צרכים מיוחד, רצוי חול גבישי אשר מתגבש במגע עם שתן ומקל על הניקוי. את הארגז מומלץ לנקות אחת ליומיים לפחות, וכך להוריד את רמת סכנת ההידבקות במחלות.